Als beginnend kajakvaarder lijkt het mij leuk om mijn vorderingen vanaf het begin bij te houden. Dat ga je hier dus vinden. De opbouw is dusdanig dat de meest recente gebeurtenis bovenaan staat. Wil je dus alles lezen, begin je het best onderaan.

 

8-2-2020

In voorbereiding op mijn eerst kajakseizoen probeer ik zo veel mogelijk informatie te vergaren door internetsites te zoeken en te lezen. Deze week stuitte ik op een zweedse site van Björn Thomasson. Deze site gaat werkelijk over kajakken van A tot Z. Of je nu een kajak wilt bouwen of wilt leren rollen, hier vind je het. De site is opgesteld in het Zweeds, dhr Thomasson geeft wel aan dat, wanneer hij tijd heeft, de site wil vertalen in het engels, maar het grootste gedeelte is nog in het zweeds. Nu het zweeds nou niet bepaald mijn moedertaal is heb ik maar de hulp ingeroepen van Google Translate. Toegeven, af en toe is het best een beetje komisch lezen, maar de essentie van het verhaal is zeer goed te begrijpen.

Aldus een aanrader!

www.thomassondesign.com

 

3-2-2020

Zondag 26 januari was het dan zover. Om 12:30 uur aanwezig bij zwembad De Watertoren in Winschoten. Na een korte kennismaking gelijk maar in de kajak. Dit was een type wildwaterkajak. Het eerste wat me geleerd wordt is het instappen en omslaan. Omslaan? Moet je dat leren dan? Nee dat nu niet, maar je moet weten wat je moet doen als je op de kop in het water ligt. Achtereenvolgens:

1. Omslaan zonder spatzeil. Zorgen dat je rustig uit de bout komt, proberen paddel en boot bij je te houden

2. Spatzeil vastmaken en blindelings los maken

3. Omslaan met spatzeil, rust bewaren, spatzeil losmaken en uit de boot komen, paddel en boot bij je houden.

4. Punt 3. maar dan met zwemvest

Vervolgens was het tijd om alvast eens te beginnen met de paddelslagen, voorwaarts, boogslag met opkanten en achterwaarts.

Er bleef ook nog een beetje tijd over om te oefenen en een beetje praten. Al met al een gezellig en leerzaam uurtje. Lijkt het mij dan wat? Dat kajakvaren? JA dit lijkt mij wel wat. Dus heb ik besloten om me als lid aan te melden bij de Kanovereniging Westerwolde.

 

 4-10-2019

4 Oktober ga ik eerst maar eens voor een introduktieles naar Kanovereniging Westerwolde, kijken wat ze me daar kunnen bieden. Wordt vervolgd! Helaas, vanwege slechte weersomstandigheden en gebrek aan passende alternatieve tijden is deze introduktieles geannuleerd. Besloten is in goed overleg om te wachten tot de zwembadtrainingen begin 2020.