14. juli 2018
Donderdag 12 juni de spullen in en op de auto geladen en vertrokken naar Gasselternijveen voor een 2-daagse kanotocht op de Hunze. De Hunze is een riviertje dat de laatste tijd weer door hermeandering zijn oorspronkelijke loop terug gekregen heeft. Het riviertje wordt gevoed door kwelwater uit hoger gelegen gebieden in het Hondsruggebied. De rust en natuur die hier weer te bewonderen is, is uniek voor Nederland.
05. juni 2018
De eerste Kanotocht stond al lang op de planning maar moest door diverse omstandigheden steeds worden uitgesteld. Zaterdag 2 juni was het eindelijk zover! Samen met mijn zoon Fynn heb ik mij naar Ter Wisch vlakbij Ter Apel laten brengen om hier de kano in de Ruiten Aa te leggen. De Ruiten Aa is een oud riviertje die dankzij hermeandering weer zijn oude vormen terug heeft gekregen. Het eenvoudigste is met de lichte stroming mee naar het noorden te gaan.
30. januari 2018
Wat is nou een mooiere manier om de natuur in te gaan dan met een kano. Je kunt op plaatsen komen die te voet ombegaan zijn, je hebt mogelijkheid om spullen mee te nemen en je kunt helemaal tot rust komen. Daarom hebben we eerst maar een kano gekocht. Door de vorige eigenaar dapper blauw geverfd, maar dat laat zich eenvoudig verwijderen.